Je bent al een tijdje bezig met het maken van jouw online programma, of het idee is er en je wilt er dan nu eindelijk mee starten. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw online leeromgeving professioneel overkomt? Waar dien je zoal rekening mee te houden? In dit artikel geef ik je een aantal tips!
Inhoudsopgave
Tip 1: Denk na over de uitstraling van je online academie
De eerste indruk is super belangrijk. Zijn jouw kleuren wel goed op elkaar afgestemd? Past het lettertype wel bij de uitstraling die je voor ogen hebt? Als je een brandbook hebt laten ontwikkelen dan wil je dezelfde stijl natuurlijk ook terug laten komen in je online academie. Heb je dit nog niet? Neem dan eens een kijkje op de volgende websites: – Voor het samenstellen van je eigen kleurenpalet, kijk eens op Coolors. – Lettertype inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op Dafont! Zorg er wel voor dat je lettertypes gebruikt die rechtenvrij zijn.
Tip 2: Kies een geschikt systeem
Een online programma is altijd gebouwd door middel van een systeem. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat jouw klanten eenvoudig kunnen betalen? Of zonder moeite kunnen inloggen? Zonder een systeem / plug-in zal jouw online academie niet werken! Er bestaan talloze systemen om uit te kiezen (Huddle, Kajabi, Poppyz, SYS, Wishlist Member, LearnDash en onder andere Course Flow). Elk systeem kent zijn voor- en nadelen. Wil je bijvoorbeeld een community erbij aanbieden? Wil je de voortgang van de cursus kunnen tonen? Wil je gebruik kunnen maken van content dripping, waarbij klanten bijvoorbeeld per week toegang ontvangen tot een bepaalde module? Allemaal vragen om over na te denken. Ook kent ieder systeem een andere investering. Om je op weg te helpen bij het kiezen van een geschikt systeem, heb ik een e-book gemaakt. Je kunt hem hier nu gratis aanvragen >>
Na het lezen van dit e-book weet je precies welke systemen er allemaal zijn, waarom een systeem nodig is voor jouw online programma, de voor- en nadelen per systeem en welk systeem het beste past bij jouw situatie en kostenplaatje. Heb je naderhand nog vragen? Dan mag je mij altijd mailen: kim@kimminten.nl
Tip 3. Besteed aandacht aan je visuals en presentatie
Heb je al nagedacht hoe je jouw kennis gaat presenteren? Veel aandacht besteden aan je visuals is belangrijk als je professioneel over wilt komen. Maak dit bijvoorbeeld in een PowerPoint presentatie in de tool Canva. Vind je dit lastig? Dan is de Canva Dream Kit mogelijk echt iets voor jou! Voor slechts $27 dollar ontvang je super veel templates die je binnen no-time eenvoudig kunt aanpassen. Bespaart je tijd en uitzoekwerk!
Tip 4. Bied extra ondersteuning aan via een Facebookgroep
Maak een Facebookgroep aan. Zo creëer je een plek met gelijkgestemden waar klanten kunnen sparren en vragen kunnen stellen aan je. Heb je het systeem Huddle aangeschaft? Dan kun je met dit systeem ook een community bouwen en heb je geen Facebookgroep nodig! Het hebben van een community is echt een toegevoegde waarde en maakt jouw online programma nog waardevoller.
Tip 5: Bied extra ondersteunend materiaal aan
Denk aan extra werkboeken of templates die je klant zo kan invullen. Zo laat je echt zien dat je hebt nagedacht over jouw online programma én je de klant oprecht wilt helpen.
Kun je na het lezen van dit artikel nog wel wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld bij het technisch opzetten van je online academie? Denk hierbij aan het maken van de juiste koppelingen met een betaalsysteem zoals Mollie, de facturatie goed instellen, de content dripping inrichten en/of koppelingen met je autoresponder maken. Mail mij dan gerust. Ik help mijn klanten dagelijks met het technisch goed instellen van hun online academie, zodat zij zich kunnen blijven focussen op de inhoud van hun online programma, de marketing en verkoop. Mail mij vandaag nog voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: kim@kimminten.nl