Een inkomen zonder dat je er op dat moment ook daadwerkelijk iets voor hoeft te doen of ‘slapend rijk worden’. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar dat is het niet. Het kan weldegelijk en jij kan het ook. Wil jij meer passief inkomen maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is het belangrijk om te weten welke verschillende manieren er zijn om dit te creëren. De bekendste vorm is misschien wel geld sparen en hier rente over ontvangen of een huis kopen en verhuren, maar hier is veel kapitaal voor nodig. En er zijn veel makkelijkere manieren om meer passief inkomen te genereren. Maar welke manieren zijn dit en hoe creëer je dit? Ik heb 5 manieren voor je op een rijtje gezet waarmee jij meer passief inkomen kunt creëren.

Er is een grote kans dat jij over een bepaald onderwerp veel kennis beschikt die jij graag wilt delen met anderen. En misschien geef je deze kennis beroepsmatig of als hobby al wel weg. Dit is natuurlijk leuk, maar je verdient hier niets extra’s mee. Jouw kennis is geld waard. Hoe? Je kunt jouw kennis delen in een online programma.

Een online programma is een online training of cursus waarmee je studenten online les kan geven. De studenten loggen in een online academie in en leren vanuit daar op een moment dat het voor hen uitkomt. Een online programma is ideaal om meer passief inkomen te creëren. Hiervoor hoef je namelijk maar één keer content te creëren. Dit kan tekst, audio of video zijn. Wanneer dit eenmaal staat kun je dit eindeloos blijven aanbieden. Even een voorbeeld, stel je bent taaldocent. Elke keer dat jij fysieke lessen geeft, moet je telkens weer jouw tijd en energie inleveren aan diverse studenten. Wanneer je een online programma creëert hoef je deze les maar één keer te geven en bereik je ook nog eens meer studenten.

verdienmodellen-online-training

2. Betaalde Webinars

Jouw kennis is geld waard, dat is een feit. En het creëren, bedenken en delen van content kost veel tijd. Wanneer je jouw kennis online wilt delen kun je ervoor kiezen om gratis Webinars te geven. Maar je kunt er ook voor kiezen om hier geld voor te vragen. Sterker nog, met een betaald webinar bereik je vaak ook nog een veel interessantere doelgroep! De investering komt namelijk zowel bij jou als bij de doelgroep vandaan. Het is ook nog eens vrij eenvoudig om betaalde Webinars op te zetten, dit kun je bijvoorbeeld doen met WebinarGeek. Klik hier om meer te lezen over WebinarGeek of om een gratis 14-daagse trial aan te vragen.

3. Betaalde community’s

Community’s zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Niet gek, want dit biedt jou als ondernemer interessante kansen. Het is namelijk meer dan een ontmoetingsplaats voor mensen met dezelfde interesse. Je kunt er van alles doen zoals kennis met elkaar delen, je netwerk uitbreiden en naamsbekendheid creëren. Wanneer je een gratis community hebt, kun je jezelf ook positioneren als expert. Wanneer je dit goed doet, willen mensen gebruik maken van jouw dienst (of product) en worden het betalende klanten. Echter creëer je hiermee wel inkomen maar nog geen passief inkomen.

Hoe je dit wel doet is simpel. Wanneer jij echt waardevolle content deelt in een afgesloten community, zijn mensen bereid om hiervoor te betalen. Je kunt er dus voor kiezen om leden eenmalig een bedrag te laten betalen en ze vervolgens onbeperkt toegang te geven. Je kunt er ook voor kiezen om leden een maandelijks bedrag te laten betalen. Dit hangt helemaal af van jouw product of dienst en wat jij ervoor wilt vragen.

Verdienmodellen-online-community

4. Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een onlinemarketingkanaal waarbij een website producten van een adverteerder promoot via een hyperlink. Bijvoorbeeld een link in een blog naar een webshop waar je direct het product waar de blog over gaat kunt kopen. Wanneer je dit goed inzet, kun je hier een leuk extraatje mee verdienen.

Bij affiliate marketing ben je als online ondernemer aangesloten bij een affiliate programma, waar ook bedrijven zijn aangesloten die opzoek zijn naar affiliate partners die hun producten en diensten willen promoten. Deze producten en diensten plaats je vervolgens op je website door middel van een link. Elke keer wanneer een website bezoeker op jouw link klikt en het product of de dienst koopt, krijg jij als ondernemer een klein percentage van het aankoopbedrag (ook wel commissie genoemd). Deze commissie is vaak tussen de 1% en 10% van het aankoopbedrag maar bij sommige producten of diensten kan dit percentage flink oplopen. Wanneer je de link eenmaal op je website hebt geplaatst en ervoor zorgt dat het product of de dienst goed gevonden wordt én mensen een aankoop doen, hoef je er verder niets meer aan te doen. Kortom: jouw passief inkomen is gecreëerd!

5. Inkomsten uit advertenties

Heb je een eigen website of een succesvol YouTube kanaal? Overweeg dan eens om je aan te sluiten bij een advertentienetwerk. Wanneer je hier gebruik van maakt zullen er advertentiebanners op je website of in je YouTube video vertoond worden. Wanneer iemand vervolgens op deze advertentiebanner klikt of als bijvoorbeeld 1000 personen de advertentie hebben bekeken, verdien je hier geld mee. Hoe meer bezoekers je op je website of YouTube kanaal hebt, hoe meer geld je verdient.

Kortom: een passief inkomen creëren hoeft niet moeilijk te zijn, het helpt je om financieel afhankelijk te worden waardoor je vrijheid creëert voor jezelf.

Denk jij erover na om een online programma te creëren en kun jij vervolgens wel wat hulp gebruiken bij het technisch opzetten van je online academie? Denk hierbij aan het maken van de juiste koppelingen met een betaalsysteem zoals Mollie, de facturatie goed instellen, de content dripping inrichten en/of koppelingen met je autoresponder maken. Mail mij dan gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: kim@kimminten.nl. Ik help mijn klanten dagelijks met het technisch goed instellen van hun online academie, zodat zij zich kunnen blijven focussen op de inhoud van hun online programma, de marketing en verkoop.