Geld verdienen met bloggen, het klinkt misschien te mooi om waar te zijn maar het kan! Bloggen is namelijk een vorm van online ondernemen die een lage investering vereist, maar waarmee je tegelijkertijd ook duizenden euro’s per maand kunt verdienen als je het slim aanpakt. Dus vind je het leuk om te schrijven en wil je hier geld mee gaan verdienen? Dan is het voor jou goed om te weten welke manieren er zijn om geld te verdienen met bloggen. 

In dit artikel geef ik je 7 tips om geld te verdienen met bloggen!

Wanneer je winstgevend wilt gaan bloggen, is het belangrijk dat je blog een niche heeft. Een niche is een specifiek onderwerp binnen een breder onderwerp, zoals affiliate marketing. Door een niche voor je blog te kiezen, bouwen lezers een associatie op met je blog. Zo weten ze precies wat ze kunnen verwachten wanneer ze jouw blog bezoeken. Dit vergroot je kans om hun eerste blog te zijn die ze bezoeken wanneer ze op zoek zijn naar advies. Maar voordat dit zover is, dien je kwaliteit te leveren en jouw expertise te laten zien op het gebied van de door jou gekozen niche. Daarna bouw je vanzelf een groter publiek op en kun je inkomsten gaan genereren.

Extra tip: kies een onderwerp waar je goed in bent of geïnteresseerd in bent, een onderwerp waar weinig concurrentie is en wat potentieel heeft om inkomsten te genereren.

Bouw een e-maillijst op (2)

Een van de beste manieren om geld te verdienen met je blog, is door een e-maillijst op te bouwen. Als iemand zich vrijwillig aanmeldt voor je blog krijg je hiermee namelijk toestemming om lezers persoonlijk te benaderen in hun inbox. Spoor de bezoekers van je blog dus aan om zich aan te melden voor je e-maillijst via bijvoorbeeld een pop-up venster. Het doel is om iedereen die voor het eerst je blog bezoekt met een beloning aan te sporen om zich voor je e-maillijst aan te melden. Beloningen zijn bijvoorbeeld een gratis checklist of e-book.

Word een affiliate marketeer (3)

Als affiliate marketeer bied je bepaalde producten of diensten van adverteerders aan op je blog via een hyperlink. Vervolgens krijg je betaald op basis van leads of verkopen (soms ook op basis van kliks). Als affiliate marketeer dien je er dus voor te zorgen dat er veel bezoekers op de website van de adverteerder komen die daadwerkelijk zorgen voor een lead, verkoop of klik. Door strategisch te linken in je blog en veel verkeer te genereren naar de productpagina van de adverteerder kun je een mooie omzet behalen.

Meer weten? Klik hier om te ontdekken hoe jij je omzet opschaalt met affiliate marketing!

Schrijf gesponsorde reviews (4)

Wat doe je als je op zoek bent naar een product waarbij je uit honderden opties kunt kiezen? Dan ga je op zoek naar reviews van anderen om te zien hoe dit product is beoordeeld toch? Laat dit nu net een manier zijn waarmee jij geld kunt verdienen met jouw blog! Bedrijven doen er namelijk alles aan om aan potentiële klanten te bewijzen dat hun product de moeite waard is om te kopen. Een manier om dat voor elkaar te krijgen is door bloggers te betalen om reviews te publiceren. Dit kan simpelweg door merken te benaderen en te vragen of ze een review op je blog zouden willen sponsoren. Als je het product buiten het doel van de recensie al gebruikt, kost deze manier je in feite niets. Je krijgt dan gewoon betaald voor het delen van je mening over een product dat je al hebt.

Let wel op: voorkom dat je blog onbetrouwbaar overkomt door te laten weten dat je wordt betaald om de review te schrijven en wees eerlijk. Deel dus zowel de goede als de slechte punten van het product.

Verkoop digitale producten (5)

Je kunt extra inkomsten genereren door eenmalig digitale producten te creëren en die oneindig vaak te verkopen via je blog. Weet je niet wat voor een digitaal product je zou kunnen verkopen? Hier kun je achter komen via een enquête door de vraag te stellen: Bij welk probleem heb je hulp nodig? Uit de antwoorden kun je vervolgens ideeën halen om producten te creëren zoals:

Een e-book

Een werkboek

Een online cursus

Bied diensten aan (6)

Een goede bijkomstigheid van het opbouwen van een publiek is dat steeds meer mensen jouw naam associëren met de het onderwerp waar je over schrijft. Dat is een geweldige manier om autoriteit op de bouwen, iets waar mensen naar op zoek zijn wanneer ze mensen inhuren voor een dienst.

Diensten verlenen kan tijdrovend zijn, maar het kan ook een snelle manier zijn om geld te verdienen. Vraag een hoger uurtarief en vind goed betalende klanten door je blogcontent te gebruiken om je expertise te laten zien. Voorbeelden van diensten zijn:

 

Adviesdiensten

Freelance schrijven

Virtuele hulp

Geld verdienen met Google AdSense (7)

Een hele goede manier om geld te verdienen met je blog is Google AdSense. Google AdSense is het advertentienetwerk van Google waarmee website-eigenaren geld kunnen verdienen door tekst- en beeldadvertenties te plaatsen. Met een stukje code op je website kun je toestaan dat Google relevante advertenties weergeeft op jouw blog. Je krijgt dan betaald per persoon die via jouw blog klikt op de advertentie. Wat je hiermee verdient hangt af van de regio waar je je in bevindt, de categorie en het aantal maandelijkse paginaweergaven van je blog. Op de website van Google AdSense kun je jouw potentiële inkomsten bekijken.

Klik hier om te ontdekken hoeveel jij kunt verdienen met Google AdSense.

Geld verdienen met bloggen | Kim Minten

Wil jij meer weten over het Become Financially Free™ Membership?

Het membership is hét platform waarin jij leert om financiële vrijheid te creëren middels een online bedrijf en passief inkomen.

Rowena helpt vrouwen bij het groeien van hun (online) bedrijf en ook met passief inkomen. Want ook al draaide Rowena hoge omzetten, zij was continu klanten aan het bedienen en haar dagen stonden vol met calls en deadlines.