Wil jij een online programma gaan opzetten en moet je hier nog content voor creëren? Dan wil je natuurlijk wel kwalitatief goede content leveren. Zo wil je bij het opnemen van je video’s scherp beeld en een goede kleurweergave. En bij het opnemen van audio wil je goed verstaanbaar zijn en geen ruis horen. Maar welke producten zijn nou kwalitatief goed en betaalbaar? Om je een hoop tijd te besparen heb ik er vast een paar voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

Wil je jezelf eenvoudig opnemen? Dan kan ik je de Logitech Brio Webcam aanraden. Met deze 4K webcam kun je video’s opnemen in Ultra HD-resolutie. Hierdoor is het beeld 4 keer zo scherp als bij een Full HD-webcam. De HDR-technologie past de helderheid van de opname aan in ruimtes met te veel, of juist te weinig licht. De Logitech BRIO beschikt ook over autofocus waardoor hij wazige beelden voorkomt en streamt kristalheldere video met uitstekende resolutie, beeldsnelheid, kleur en details waaronder autofocus en 5x HD-zoom. En met de universele clip kun je de webcam op elke laptop, monitor of statief bevestigen. Logitech zelf noemt het ‘’onze beste en meest geavanceerde webcam voor bedrijven’’.

De Logitech Brio Webcam vind je hier: https://www.logitech.com/nl-nl/products/webcams/brio-4k-hdr-webcam.960-001106.html#specs

Sony Cybershot DSC-HX6

Werk je liever met een normale compacte camera die je ook los van je laptop of computer kunt gebruiken dan is de Sony Cybershot DSC-HX60 een fijne camera. De Sony CyberShot DSC-HX90 is een veelzijdige compact camera met 30x optische zoom. De camera beschikt over een EXMOR R®-CMOS-sensor met 20,4 megapixels en is zowel voor de beginnende als voor de gevorderde gebruiker. De camera heeft een kantelbaar scherm en een elektronische viewfinder waarmee je in iedere situatie gemakkelijk je kader kunt bepalen. Neem video’s op in Full HD voor heldere, vloeiende films. Je kunt filmen met een framesnelheid van 24p voor echte bioscoopresolutie. Ook heeft de camera een aantal handige wifi functies. Zo kun je verschillende apps op je smartphone downloaden waarmee je de camera kunt bedienen en je foto’s en video’s eenvoudig kunt delen. 

De Sony Cybershot DSC-HX60 vind je hier: https://www.sony.nl/electronics/cyber-shot-compacte-cameras/dsc-hx60-hx60v

Blue Yeti

Wil je vervolgens zeker weten dat je haarscherp geluid opneemt? Kies dan voor een losse microfoon. Ik vertel je graag meer over de Blue Yeti en de Boya lavalier.

Wil je geluid opnemen van dichtbij? Dan raad ik de Blue Yeti aan. Met deze microfoon kun je eenvoudig al je geluiden opnemen. Je sluit de usb microfoon aan op je computer en je kunt direct beginnen met opnemen. Met de handige schakelaar kun je tussen 4 verschillende richtingskarakteristieken kiezen. Hierdoor is hij geschikt voor diverse soorten opnames. Ook heeft de Blue Yeti een verstelbaar tafelstatief, zodat je de microfoon altijd in de juiste richting kunt plaatsen. Het mooie design mag trouwens ook niet vergeten worden! 

De Blue Yeti vind je hier: https://www.coolblue.nl/product/754197/blue-yeti-blackout.html

Boya BY-M1 Lavalier

Wanneer je geluid vanaf een afstand wilt opnemen (verder dan 1 meter), raad ik je de Boya BY-M1 Lavalier aan. Deze microfoon is een dasspeldmicrofoon met een kabel van 6 meter. Hierdoor kun je de microfoon dus eenvoudig aan een kledingstuk bevestigen. Dit maakt de microfoon geschikt om bijvoorbeeld interviews af te nemen of opnames te maken wanneer je op een afstand staat om iets te presenteren voor de camera. Met de 3,5mm jack aansluiting verbind je de Boya BY-M1 eenvoudig met bijvoorbeeld smartphones, computers en versterkers. Daarnaast is vooral de prijs/kwaliteit verhouding erg goed bij deze microfoon. 

Boya BY-M1 Lavalier vind je hier: https://www.coolblue.nl/product/801900/boya-by-m1-lavalier-microfoon.html

Screencast-O-Matic

Wanneer je deze producten in huis hebt, kun je beginnen met het opnemen van beeld en geluid. Wil je behalve jezelf, ook je beeldscherm opnemen? Dan is Screencast-O-Matic een handige tool om te gebruiken!

Met deze tool kun je namelijk eenvoudig schermfoto’s en –video’s maken. De tool is een browserextensie waardoor het op elk apparaat gebruikt kan worden. Er is geen internetverbinding nodig om deze tool te kunnen gebruiken en er kan zowel beeld als audio opgenomen worden. Een Basisaccount is gratis maar voor extra’s zoals meer opnametijd en opnemen zonder watermerk, publiceren en monteren is een upgrade van het account vereist. 

Screencast-O-Matic vind je hier: https://screencast-o-matic.com/refer/coQhbceU7E
Via bovenstaande link krijg je 20% korting op je abonnement.

Wil je meer lezen over Screencast-O-Matic, dan kan dat in dit blog dat ik erover schreef.

 

 Canva Dream Kit

Vind je het fijn om je video opname af te wisselen en te ondersteunen met enkele dia’s? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een aantal eenvoudige slides te maken in PowerPoint. Wil je hier meer uithalen en professionele visuals aan de leden van jouw online programma laten zien? Kijk dan eens naar Canva Dream Kit!

dream kit

Canva Dream Kit is een set van templates die je in enkele minuten naar eigen wens kunt vormgeven. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw content in de template verwerken en je bent ready to go! Zo kun je onder andere gemakkelijk en snel professionele dia’s creëren. Maar bijvoorbeeld ook een e-book of werkboek maken waarmee jij indruk maakt op je doelgroep. Ook het maken van social media posts om de betrokkenheid van je doelgroep te vergroten is piece of cake met Canva Dream Kit! 

Canva Dream Kit vind je hier: https://125521–anchoradesign.thrivecart.com/dream-kit/

Wil je meer lezen over de Canva Dream Kit? Ik schreef hier een blog over dat je hier kunt lezen.

Movavi Video Editor

Heb je vervolgens alles opgenomen en wil je je video nog bewerken? Dan kan ik je Movavi Video Editor aanraden! Movavi Video Editor is een super eenvoudige tool om video’s mee te bewerken. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben met het bewerken van video’s. De tool biedt onder andere automatische verbetering van video’s, speciale effecten, overgangen en bestanden kunnen opgeslagen worden in verschillende formaten. Daarnaast is Movavi niet alleen erg gebruiksvriendelijk maar ook nog eens goed betaalbaar in vergelijking met andere videobewerkingsprogramma’s.

Movavi Video Editor vind je hier: https://www.movavi.com/nl/video-editor-plus/

Heb je alle content voor jouw online programma af en kun jij vervolgens wel wat hulp gebruiken bij het technisch opzetten van je online academie? Denk hierbij aan het maken van de juiste koppelingen met een betaalsysteem zoals Mollie, de facturatie goed instellen, de content dripping inrichten en/of koppelingen met je autoresponder maken. Mail mij dan gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: kim@kimminten.nl. Ik help mijn klanten dagelijks met het technisch goed instellen van hun online academie, zodat zij zich kunnen blijven focussen op de inhoud van hun online programma, de marketing en verkoop.