Zodra je iets wilt gaan verkopen via je website, heb je al een betaalsysteem nodig. Er is een kans aanwezig dat jij met een systeem werkt waarbij al een betaalmogelijkheid inbegrepen is. Maar dat is niet altijd het geval.

Stel dat jij je website bijvoorbeeld in WordPress hebt, dan zit daar niet standaard een betaalsysteem bij inbegrepen. Wel zijn er diverse opties om betalingen via je website aan te bieden.

Woocommerce is een plugin die je op je WordPress website kunt zetten. Via Woocommerce heb je verschillende mogelijkheden voor het verkopen van producten. Zo kun je je online producten aanbieden maar ook je fysieke producten. Voor het betalen is een koppeling met Mollie nodig. Je geeft aan welke betaalmogelijkheden je wilt gebruiken en men kan afrekenen.

Het instellen van Woocommerce is niet heel lastig, maar een beetje (technische) kennis maakt het wel gemakkelijker. Zeker omdat er een aantal instellingen zijn die je eenmalig goed dient in te stellen en daarna kun je producten kopieren en valt het verder qua techniek wel mee. 

Woocommerce is in de basis gratis maar wil je extra uitbreidingen zoals een kassakoopje, abonnementen e.d. dan heb je extra (betaalde) plugins nodig waarmee je dit mogelijk kunt maken. Ben je een starter en wil je eerst ervaren of online verkopen iets voor je is. Dan is Woocommerce ideaal om mee te starten. Zoals aangegeven is de basis gratis en betaal je alleen de transactiekosten van Mollie. 

Kennis.shop

Kennis.shop is een betaalsysteem dat nog vrij nieuw is in de markt. In dit aritkel leg ik uit wat Kennis.shop is.  Je hoeft Kennis.shop niet in je website te plaatsen als plugin, maar dit is echt een apart systeem waarin je je betaalpagina’s maakt. Vanuit je website link je dan dus door naar een betaaldpagina van Kennis.shop.

Je hebt geen technische kennis nodig om de betaalpagina’s te maken. En er zijn duidelijke instructievideo’s over het instellen van jouw eigen Kennis.shop omgeving. 

Verschillen tussen Woocommerce en Kennis.shop

Kennis.shop is momenteel nog in ontwikkeling. (18 februari 2023) Maar ondanks dat, heeft het al vele voordelen ten opzichte van Woocommerce. Hieronder zet ik er een aantal voor je op een rijtje.

Met Kennis.shop heb je een alles in 1 pakket. Zo kun je mensen in 1x laten afrekenen, maar ook in termijnen. Tevens is het mogelijk om abonnementen aan te bieden. 

Via Woocommerce is dit ook mogelijk maar dan heb je al een extra plugin nodig zoals Woocommerce Subscriptions.

Voor het inrichten van Kennis.shop heb je geen technische kennis nodig. En het maken van een betaalpagina is binnen 10 minuten gedaan.

Voor het inrichten van Woocommerce heb je wel technische kennis nodig. Het aanmaken van een product kost niet zoveel tijd, maar wil je een mooi betaalpagina dan dien je die al via een builder of extra plugin te maken. Dit kost je dan meer tijd. (en meer geld)

Via Kennis.shop kun je gebruik maken van kassakoopjes en one-click-upsells. Hiermee zorg je voor meer omzet. Dit is inbegrepen in je licentie. 

Bij Woocommerce is dit ook mogelijk maar hiervoor heb je een extra betaalde plugin nodig. Je maakt dus extra kosten.

Kennis.shop is rechtstreeks aan Active Campaign te koppelen. Je hebt dus geen extra plugin nodig. (NOTE: momenteel loopt het nog via Zapier, maar ik verwacht binnen enkele weken dadt het rechtstreeks mogelijk is) 

Woocommerce is niet rechtstreeks te koppelen. Ook hiervoor is weer een extra plugin nodig. Deze is er zowel in een gratis als betaalde variant. 

Kennis.shop is (op korte termijn) rechtstreeks aan MoneyBird te koppelen. Nu kan dit nog tijdelijk via Zapier. Zo is je administratie direct up to date. 

Woocommerce is ook aan MoneyBird te koppelen. Maar je raad het vast al. Ook hiervoor is een betaalde plugin nodig. 

Je kunt bij Kennis.shop een affiliate module afnemen. Deze dien je eenmalig los er bij aan te schaffen. En dan heb je direct de mogelijkheid om met affiliates te werken. 

Woocommerce heeft de mogelijkheid niet om met affiliates te werken. Althans, niet in Woocommerce zelf. Wel weer via aparte plugin(s).

Waarom ik Kennis.shop aanraad

Zelf heb ik in het verleden met Woocommerce gewerkt. En eerlijk is eerlijk, het werkt prima als je de inrichting e.d. goed doet. Vanuit de basis (en gratis versie) kun je prima je producten/diensten verkopen en facturen versturen.

Wil je echter meer functionaliteiten zoals kassakoopjes, one-click upsells, koppeling met je boekhoudprogramma etc, dan is dit vaak wel mogelijk. Maar heb je extra (betaalde) plugins nodig. De kosten lopen hierdoor op. Maar het kan ook de snelheid van je website beïnvloeden. Vaak is het zo dat hoe meer plugins je op je website hebt staan, hoe trager je website wordt. En daar wordt Google weer minder blij van.

De reden dat ik voor Kennis.shop gekozen heb, is omdat ik nu alles vanuit 1 systeem kan doen. En, indien nodig dan is de koppeling al inbegrepen en vanuit Kennis.shop te maken. Denk hierbij aan de koppeling richting Active Campaign en MoneyBird. Ik heb daar dus niets extra’s voor nodig en ik heb geen extra kosten.

Natuurlijk kan ik in niemands portemonnee kijken, maar als je de (eenmalige) investering kunt doen, dan zou ik Kennis.shop boven Woocommerce aanbevelen. Zeker gezien de mogelijkheden die Kennis.shop bied. Vaak groei je gaandeweg de jaren met je onderneming en krijg je ook andere wensen en behoeften. Kennis.shop groeit met je mee!

 

Heb je hulp nodig?

In principe heb je voor de inrichting van Kennis.shop geen technische kennis nodig maar mocht je geen zin en/of tijd hebben om je hierin te verdiepen dan kan ik je hierbij ondersteunen. Ik kan de inrichting voor je uit handen nemen en de betaalpagina’s voor je klaar zetten. Mocht je over willen stappen van systeem X naar Kennis.shop, dan kan ik je ook daarbij helpen zodat alle koppelingen goed overgezet worden. En jij je er geen zorgen over hoeft te maken.

Neem hiervoor vrijblijvend contact met mij op.

Maak gebruik van mijn kortingscode

Als je geïnteresseerd bent, kun je via deze link een live demonstratie bekijken en mede-oprichter Parsifal Tritsch ontmoeten.

De verkoop gaat open op 20 februari om 12:00 uur en sluit op 23 februari om 23:59 uur. Als bonus om vroeg mee te doen, krijg je van mij en de oprichters 200 euro cadeau. Je kunt hiervoor deze kortingscode gebruiken: kimvaayp

Meer artikelen lezen?