Service- en onderhoudscontract

Heb jij er als online ondernemer weleens bij stil gestaan hoe belangrijk je website eigenlijk is voor jouw onderneming?
En wat er gebeurt als je website eruit ligt? Kan jouw onderneming dan door draaien?

Wanneer je als online ondernemer een website of academie site hebt, is de kans groot dat dit in de basis een WordPress website of academie site is. Naast WordPress maakt de website ook gebruik van een template voor de lay-out van de website en diverse plug-ins om functionaliteiten toe te voegen.

Hiervoor is de juiste kennis belangrijk. Waarom? 

De techniek van jouw website staat namelijk niet stil. Jouw website dient bijgehouden te worden. Aan WordPress, templates en plug-ins moet namelijk voortdurend gesleuteld worden om jouw website mee te laten gaan met alle technische ontwikkelingen.
Veel updates voorkomen beveiligingslekken en wanneer je deze updates niet doet, brengt dit een groot veiligheidsrisico met zich mee.
Hackers zitten namelijk niet stil! 

Wat ik voor je uit handen kan nemen

Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Waarom een onderhoudscontract?

Als online ondernemer is je website je visitekaartje. Het laatste wat je dan ook wilt is dat jouw website gehackt wordt en dat belangrijke informatie en gegevens op straat komen te liggen. Daarnaast kost het laten herstellen van een gehackte website enorm veel geld. Voorkomen dat je website wordt gehackt is daarom beter dan genezen.

Wist je dat websites gemiddeld 40 keer per dag worden aangevallen door hackers ongeacht de grootte en het aantal bezoekers van de website? Hier maken hackers geen onderscheid in. Waarom ze dit doen? Om via de gehackte website spam te versturen en belangrijke informatie/klantgegevens te stelen.

Wat zijn de belangrijkste risico’s voor jou als website eigenaar?

Jouw website of academie is voor een langere tijd niet bereikbaar;

Als je gehackt wordt en er worden klantgegevens gestolen zoals telefoonnummers en e-mailadressen, dan moet hiervan aangifte worden gedaan bij Autoriteit Persoonsgegevens. Dit oneindige traject wil in alle gevallen vermijden;

Als Google merkt dat jouw website gehacked is, kom je op een soort zwarte lijst te staan waar je heel moeilijk weer vanaf komt.

Verzekerd van de beste zorg

Alle websites/online academie worden actief beschermd.

Firewalls en malwaredetectie zijn slechts 2 manieren waarop de websites/online academies worden beschermd. Zo zorg ik ervoor dat je websites altijd veilig zijn.

Je kunt er zeker van zijn dat alle sites veilig zijn volgens de aanbevolen ‘best practices’ adviezen van WordPress.

Ik voer WordPress core, thema’s en plugin updates wekelijks uit. Wanneer er een veiligheidsupdate uitkomt, wordt deze dezelfde dag nog bijgewerkt.

Elke website wordt na de updates gecontroleerd om zeker te zijn dat alles het nog goed doet en er goed uitziet. Dit wordt handmatig gecontroleerd, zodat ik zeker weet dat er geen problemen zijn ontstaan.

Als het nodig is, test ik de nieuwe software eerst op een kopie van de website. 

Alle backups worden veilig off-site opgeslagen. Deze onafhankelijke, externe opslag betekent dat je back-ups altijd beschikbaar zijn. Zelfs als de server van de website uitvalt.

Elke nieuwe website wordt bij de start van het onderhoudsabonnement geoptimaliseerd voor snelheid.

Alle afbeeldingen worden gecomprimeerd voor internet zonder kwaliteitsverlies. Ook alle nieuwe bestanden die worden geupload worden automatisch geoptimaliseerd. Je hebt hier geen omkijken naar. 

Met de maandelijkse rapportages krijg je inzicht in de werkzaamheden die voor de website zijn uitgevoerd. 

Zo kun je zien welke plugins er actief (en bijgewerkt) zijn. Je vind er informatie over thema’s en de meest recente WordPress versie.

Op die manier heb je omkijken naar het onderhoud zelf, maar kun je wel altijd zien wat er gedaan is qua werkzaamheden.

Disclaimer

De werkzaamheden zijn preventief. Je maakt hiermee de kans dat je website gehackt wordt veel kleiner. Echter kan een website nooit 100% beveiligd worden. Het onderhoudscontract biedt jou de best mogelijke bescherming. 

Support en werkzaamheden

Voel je vrij om eens een korte vraag per mail te stellen als je een van de onderhoudspakketten hebt. Ik help je graag op weg. Wil je dat ik, naast de werkzaamheden van het gekozen onderhoudspakket, ook andere werkzaamheden op je website uitvoer? Dan raad ik een combinatie met mijn strippenkaart aan. Indien je interesse hebt, stuur mij dan een mailtje op kim@kimminten.nl.

Duur en verlenging van een service- en onderhoudscontract

Onderhoudsabonnementen sluit je af voor minimaal 6 maanden. Daarna kun je het per maand opzeggen. Wanneer ik geen opzegging ontvang, wordt de overeenkomst stilzwijgend verlengd.

Je kunt opzeggen door een mail te sturen naar kim@kimminten.nl en ik zal de betaling en mijn werkzaamheden stopzetten. Je ontvangt geen restitutie over de laatste factuur.

Daarnaast worden eventuele plugins en software die met het onderhoud te maken hebben verwijderd. Denk bijvoorbeeld aan de firewall en beveiliging- en backups plugins.

Een service- en onderhoudscontract kan afgesloten worden voor elke website of academiesite. De website of academiesite hoeft dus niet per definitie door mij (Kim Minten) gebouwd te zijn.

Veelgestelde vragen

Welk pakket is geschikt voor mij?

Wanneer je een gewone website hebt, is het Basis pakket een goede start.

Heb je een webshop, online academie of andere website waarbij je gebruikers actief zijn na het inloggen op hun account? Kies dan voor het Pro pakket.

Wil je verzekerd zijn van spoedhulp en extra beveiliging? Neem dan de Plusmodule er extra bij. Zo weet je zeker dat je goed zit. De plusmodule is in tijdens het bestelproces optioneel bij te bestellen.

Mijn website/online academie is door iemand anders gemaakt. Is dat een probleem?

Nee, dat is geen probleem. Van te voren nemen we je website onder de loep en zorgen we ervoor dat alles helemaal in orde is.

Wat gebeurt er als mijn website wordt gehackt of niet goed functioneert?

Je website wordt 24/7 in de gaten gehouden. Mocht er iets gebeuren, dan wordt dat zo snel mogelijk opgepakt.

Ik kan geen garantie geven dat je website nooit gehackt wordt, maar er wordt alles aan gedaan om dit te voorkomen. Hiervoor worden o.a. diverse premium softwaretools voor ingezet. 

Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor het opschonen van een gehackte website.

Kan ik op elk moment opzeggen?

Onderhoudsabonnementen sluit je af voor minimaal 6 maanden. Daarna kun je het per factuurperiode
opzeggen. Wanneer ik geen opzegging ontvang, wordt de overeenkomst stilzwijgend verlengd.

Je kunt opzeggen door een mail te sturen naar kim@kimminten.nl en ik zal de betaling en de werkzaamheden stopzetten. Je ontvangt geen restitutie over de laatste factuur.

Daarnaast worden eventuele plugins en software die met het onderhoud te maken hebben verwijderd. 

Ik wil graag korting want ik vind het te duur, kan dat?

Nee, helaas.

Zou je alles zelf beheren en bekostigen dan ben je alleen aan tijd al je eigen uurtarief kwijt. Dan heb ik het nog niet over de investering in kennis en geld die je nodig hebt voor de premium plugins en diensten. En de stress die de zorg voor je website met zich mee kan brengen.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

Wanneer we samen aan de slag gaan, betaal je eenmalig via Ideal. Daarna wordt maandelijks het bedrag automatisch geïncasseerd tot wederopzegging.

    Mijn vraag staat er niet bij.

    Heb je een vraag die hier niet beantwoord wordt? Neem contact op via de contactpagina of stuur mij een e-mail op: kim@kimminten.nl.

    Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.