Ken je WebinarGeek al? Deze tool is super interessant wanneer jij de verkoop van jouw online training wilt vergroten. Met WebinarGeek kun je onbeperkt webinars geven, een onbeperkt aantal deelnemers uitnodigen en live de interactie met deelnemers aangaan. In deze blog vertel ik je meer over de functies van WebinarGeek, wat de voordelen van het geven van een webinar zijn en waarom deze tool je echt gaat helpen bij het verkopen van jouw online trainingen!

Door webinars te geven, kun je de verkoop van jouw online trainingen vergroten. Welke voordelen webinars jou geven?

Je kunt werken aan jouw expertstatus, kennis delen en het vertrouwen van jouw (potentiële) klanten winnen.

Je kunt in korte tijd een flinke mailinglijst opbouwen.

Je kunt op een persoonlijke manier de interactie met deelnemers aangaan.

Webinars zorgen voor meer verkopen en dus meer omzet en klanten!

Conversieratio webinars

Het conversieratio van een webinar ligt tussen de 5-10%. Dit is een gemiddelde, hoewel dit vooral afhankelijk is van jouw verkoopskills. Zijn er 160 mensen die daadwerkelijk deelnemen aan jouw webinar? Dan zal ongeveer 5% overgaan tot aankoop. Dit zijn, wanneer je uitgaat van het gemiddelde, ongeveer 8 mensen. Tip: doe het aanbod van je online training altijd pas aan het einde van je webinar. Dit is het meest effectief, omdat de deelnemers jou dan al kennen, meer vertrouwen hebben in jouw expertise en dus sneller over zullen gaan tot aankoop.

Functies van WebinarGeek

In WebinarGeek is veel mogelijk. Hierbij een aantal functies wat er met WebinarGeek mogelijk is:

1. Volledig Nederlandstalige support: Waar andere tools Engelstalig zijn, is WebinarGeek geheel in het Nederlands gebouwd.

2. Onbeperkte webinars geven en deelnemers uitnodigen: Met WebinarGeek kun je onbeperkt webinars geven en zoveel deelnemers uitnodigen als jij zelf wilt. Dit voor een vaste prijs.

3. Je eigen registratiepagina opmaken: Wil je een webinar geven? Via WebinarGeek kun je een eigen pagina opmaken waar men zich kan aanmelden. Dit is super eenvoudig en heb je binnen no-time gedaan. Je hebt hiervoor dus geen webdeveloper nodig! Verder kun je tijdens het opmaken van je pagina ook gelijk zien hoe het er voor potentiële bezoekers uit komt te zien.

WebinarGeek-registratie-pagina

4. Keuze uit een live of automated webinar geven: wil je continu de verkoop van jouw online trainingen vergroten? Waarbij je vaker webinars gaat geven, zonder dat je zelf elke keer live aanwezig moet zijn? Kies dan voor een automated webinar. Je neemt dan van tevoren een video op (waarbij het lijkt alsof je hem live geeft) en uploadt bij de optie ‘automated’ vervolgens de video in WebinarGeek.

WebinarGeek-soort-webinar

5. Handige reminderservice om het aantal live aanwezigen te vergroten: In WebinarGeek kun je ervoor kiezen om automatische reminders naar jouw doelgroep te sturen. Op die manier verhoog je het aantal mensen dat daadwerkelijk live bij jouw webinar aanwezig zal zijn.

6. Gratis webinartraining: Start je voor het eerst op WebinarGeek, dan kun je een gratis webinartraining volgen. Zo geef je straks zorgeloos jouw webinar.
En dat zijn nog niet eens alle functies. Wil je de tool gratis uitproberen om te kijken of het iets voor jou is?

Via deze link kun je een free trial aanvragen >>

Stap voor stap uitleg WebinarGeek:

Heb jij je eenmaal aangemeld voor de gratis proefperiode? Bekijk dan bovenstaande video en doorloop dan onderstaande stappen om je eigen webinar aan te maken.

1. Klik rechtsboven op + Nieuw webinar.

WebinarGeek-webinar-aanmaken

Je kunt nu kiezen uit verschillende soorten webinars. Wil je live een webinar geven? Klik dan op Live. Of maak je liever van tevoren een opname om deze op een ander moment aan de deelnemers te laten zien? Kies dan voor Automated. Je kunt ook kiezen voor On demand. Zo geef je deelnemers de mogelijkheid om jouw webinar op een zelfgekozen moment te bekijken. Erg handig als zij niet op een specifiek tijdstip aanwezig kunnen zijn.

WebinarGeek-webinar-type-aanmaken

2. Na het maken van jouw keuze, kun je de webinar geheel vormgeven. Zo kun je de titel van jouw webinar invoeren en een gewenste datum + tijdstip kiezen.

WebinarGeek-details-webinar

3. Vervolgens doorloop je alle stappen om jouw Webinar vorm te geven. Denk hierbij aan het ‘customen’ van jouw registratiepagina, de bedanktpagina, het instellen van reminder mailtjes, het instellen van openbaar of privé chatten, enzovoorts.

Kortom: WebinarGeek is niet alleen makkelijk in gebruik, maar ook een ontzettend handige tool om de verkoop van jouw online training te vergroten. Bij een Webinar kun je denken aan een conversieratio van ongeveer 5-10%, afhankelijk van jouw verkoopskills.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Probeer WebinarGeek vandaag nog gratis uit >>