Je hebt een online training gemaakt en wilt deze graag (vaker) verkopen. Maar hoe? Je hebt al geprobeerd om te verkopen via social media, maar de aantallen vallen tegen. Webinars zijn de perfecte oplossing voor het vergroten van de verkoop van jouw online training. Benieuwd wat de voordelen zijn van het geven van een webinar, welke functies WebinarGeek heeft en waarom die zo goed werken en waarom je echt niet meer zonder deze webinartool kan? Lees dan snel verder of klik in de inhoudsopgave naar het onderdeel dat voor jou het meest interessant is. 

Het geven van webinars heeft een aantal voordelen die helpen bij het verkopen van jouw online training. Denk aan: 

Iconen Kim Minten

Het vergroten van jouw expertstatus vanwege de kennis en ervaringen die je deelt.

Iconen Kim Minten

Je bouwt een band op met de mensen die jouw webinar bekijken. Dat zorgt ervoor dat ze meer vertrouwen hebben in jou en jouw online training.

Iconen Kim Minten

Je kunt in korte tijd een flinke mailinglijst opbouwen. Mensen die nu nog niet direct klant worden, kun je later alsnog overtuigen om klant te worden.

Iconen Kim Minten

Het is mogelijk om op een persoonlijke manier de interactie aan te gaan en bijv. live vragen te beantwoorden. Daardoor voelen mensen zich gezien en gehoord en deel je ook weer jouw expertstatus.

Iconen Kim Minten

Alle bovenstaande punten zorgen ervoor dat je met een webinar meer online trainingen verkoopt. 

Conversieratio webinars

Het conversieratio van een webinar ligt veel hoger dan het conversieratio vanuit bijvoorbeeld een organische social media post of een enkele mail die je verstuurd. 

Het gemiddelde conversieratio van webinars ligt tussen de 5-10%. Al zijn er ook ondernemers die al zoveel webinars hebben gegeven en elke keer weer hun webinar verbeteren, die makkelijk 20% conversieratio behalen. 

Wanneer je uitgaat van 5% en er zijn 160 mensen die live aanwezig zijn bij jouw webinar, dan kopen er ongeveer 8 mensen. 

Tip: Zorg ervoor dat mensen een reden hebben om tijdens het doen van je aanbod bij het webinar aanwezig te blijven. Anders zie je dat een groot gedeelte al eerder afhaakt. Je kunt bijvoorbeeld de meest waardevolle bonustip bewaren tot na het aanbod. 

Functies van WebinarGeek

WebinarGeek heeft ontzettend veel functies. Een aantal van de belangrijkste functies en voordelen licht ik graag toe. 

1. Volledig Nederlandstalige support: Waar andere tools Engelstalig zijn, is WebinarGeek geheel in het Nederlands gebouwd. Ook de support is in het Nederlands. 

2. Onbeperkte webinars geven en deelnemers uitnodigen: Met WebinarGeek kun je voor een vaste prijs onbeperkt webinars geven en zoveel deelnemers uitnodigen als jij zelf wilt. 

3. Je eigen registratiepagina opmaken: Via WebinarGeek kun je een eigen pagina opmaken waar men zich kan aanmelden. Dit is super eenvoudig en heb je binnen no-time gedaan. Wist je dat aanmeldpagina’s van WebinarGeek over het algemeen ook beter converteren dan pagina’s op jouw eigen website met een aanmeldformulier? WebinarGeek heeft de pagina namelijk zo opgebouwd dat de conversieratio zo hoog mogelijk is. Je kunt ook direct zien hoe de pagina eruit ziet voor bezoekers. 

WebinarGeek-registratie-pagina

4. Keuze uit een live, automated of on demand webinar geven: wil je continu de verkoop van jouw online trainingen vergroten zonder dat je elke week een webinar moet geven? Kies dan voor een automated of on demand webinar. Je neemt dan van tevoren een video op of gebruikt een webinar dat je in het verleden hebt gegeven en uploadt bij de optie ‘automated’ vervolgens de video in WebinarGeek. Wil je dat mensen het webinar direct kunnen ontvangen, dan kies je voor een ‘on demand’ webinar. 

WebinarGeek-soort-webinar

5. Handige reminderservice om het aantal live aanwezigen te vergroten: In WebinarGeek kun je ervoor kiezen om automatische reminders naar jouw doelgroep te sturen. Op die manier verhoog je het aantal mensen dat daadwerkelijk live bij jouw webinar aanwezig zal zijn.

6. Gratis webinartraining: Start je voor het eerst op WebinarGeek, dan kun je een gratis webinartraining volgen. Zo geef je straks zorgeloos jouw webinar. En dat zijn nog niet eens alle functies. Wil je de tool gratis uitproberen om te kijken of het iets voor jou is?

Via deze link kun je een free trial aanvragen* >>

Hoe werkt WebinarGeek?

Nu je weet wat de voordelen zijn van WebinarGeek en hoe je de verkoop van jouw online training een boost kunt geven, is het tijd om ook echt aan de slag te gaan. Vergeet niet om hier de gratis proefperiode van 14 dagen aan te vragen*. In deze blog leg ik aan de hand van een stappenplan uit hoe WebinarGeek werkt.

 

 

* Dit is een affiliatelink