Werk je al met WebinarGeek of ben je aan het twijfelen of dit wel de juiste webinartool is voor jou? In dit artikel neem ik je graag mee in de voordelen van  WebinarGeek en hoe WebinarGeek werkt. Je kunt er ontzettend makkelijk en snel webinars mee opzetten die meer verkopen genereren. Ik laat je zien hoe! 

Voordelen van WebinarGeek 

Er zijn een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere webinartools. 

1. Volledig Nederlandstalige support: Waar andere webinartools Engelstalig zijn, is WebinarGeek geheel in het Nederlands gebouwd. En heb je vragen, dan reageert de support ontzettend snel in het Nederlands. 

2. Onbeperkte webinars geven en deelnemers uitnodigen: Je kunt voor een vaste prijs onbeperkt webinars geven en zoveel deelnemers uitnodigen als jij zelf wilt. Bij andere tools wordt de prijs vaak berekend op basis van het aantal live deelnemers dat je verwacht te hebben. 

3. Conversie geoptimaliseerde aanmeldpagina’s: De aanmeldpagina’s zijn zo ingericht dat er zoveel mogelijk conversies uit komen. Het is altijd een kwestie van testen, maar over het algemeen werkt de aanmeldpagina van WebinarGeek beter dan een pagina op jouw eigen website. En het mooie is dat je hem heel makkelijk en snel zelf kunt inrichten. 

WebinarGeek-registratie-pagina

4. Drie type webinars om uit te kiezen: Je kunt kiezen uit 3 verschillende type webinars, namelijk: 
Live
Automated; je upload een video of gebruikt een webinar uit het verleden. Mensen melden zich aan voor een specifieke dag en tijd.  
On demand; je upload een video of gebruikt een webinar uit het verleden. Mensen krijgen direct het webinar toegestuurd. 

5. Gratis webinartraining: Start je voor het eerst op WebinarGeek, dan kun je een gratis webinartraining volgen. Zo geef je straks zorgeloos jouw webinar.
En dat zijn nog niet eens alle functies. Wil je de tool gratis uitproberen om te kijken of het iets voor jou is?

Via deze link kun je een free trial aanvragen*>>

Uitlegvideo WebinarGeek

Stappenplan WebinarGeek

Heb jij je aangemeld voor de gratis proefperiode of al een betaald account? Dit stappenplan voor WebinarGeek helpt om het eerste webinar aan te maken. 

1. Klik rechtsboven op + Nieuw webinar.

stappenplan webinar aanmaken in webinargeek

Er staan al direct 3 webinars voor jou klaar, namelijk de live, automated en on demand versie. Je kunt ervoor kiezen om die te bewerken of om helemaal vanaf stap 1 een webinar aan te maken. Kies je voor dat laatste, dan klik je op + nieuw webinar. Anders klik je op het pijltje naar beneden en dan bewerken bij één van de drie webinars die al klaar staan. 

webinars aanmaken in webinargeek

2. Na het maken van jouw keuze, kun je de webinar geheel vormgeven. Zo kun je de titel van jouw webinar invoeren en een gewenste datum + tijdstip kiezen. Ook geef je de geschatte duur aan. 

Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor één van de drie opties daaronder: 

– Openbaar: de registratiepagina is vindbaar op Google 
– Verborgen: de registratiepagina is niet vindbaar op Google 
– Privé: niemand kan zich inschrijven via de registratielink. Jij moet mensen zelf registreren 

WebinarGeek-details-webinar

3. Vervolgens doorloop je alle stappen om jouw Webinar vorm te geven. Denk hierbij aan het ‘customen’ van jouw registratiepagina, de bedanktpagina, het instellen van reminder mailtjes, het instellen van openbaar of privé chatten, enzovoorts.

Kortom: het is niet alleen makkelijk in gebruik, maar ook een ontzettend handige tool om de verkoop van jouw online training te vergroten. Bij een Webinar kun je denken aan een conversieratio van ongeveer 5-10%, afhankelijk van jouw verkoopskills.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Probeer WebinarGeek vandaag nog gratis uit* >>

* Dit is een affiliatelink