Kennis.shop: alle voor- en nadelen op een rij

Kennis.shop is een systeem dat ontwikkeld is voor ondernemers die online hun geld verdienen met hun kennis en expertise. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van online trainingen, abonnementen, workshops, e-books, masterclasses, etc.

Kennis.shop is live gegaan in november 2022 en inmiddels zijn er alweer veel nieuwe functionaliteiten bijgekomen. Er wordt goed geluisterd naar de wens(en) van gebruikers en ze bewegen mee met de snel veranderende digitale wereld.

Met Kennis.shop maak je makkelijk en snel producten, betaalpagina’s, kortingsbonnen, e-mails, abonnementen of affiliates aan. Het is dus een compleet platform waardoor je niet met allerlei verschillende systemen hoeft te werken. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van Kennis.shop precies? Ik heb ze voor jou op een rij gezet.

Voordeel 1: eenmalige investering

Het grootste voordeel is misschien nog wel de investering. Deze is – in tegenstelling tot bij veel andere betaalsystemen – eenmalig. Wanneer je kijkt naar één van de concurrenten, Plug & Pay, start het abonnement met dezelfde functionaliteiten als Kennis.shop bij €49 per maand. Met de eenmalige investering van Kennis.shop zorg je ervoor dat je niet continu kosten hebt, waardoor jouw winst automatisch hoger is. Er zitten geen addertjes onder het gras. Wanneer Kennis.shop nieuwe ontwikkelingen doorvoert, dan profiteer jij daar ook van. Zonder extra te betalen.

Voordeel 2: geen technische kennis nodig

Een ander groot voordeel is dat je geen technische kennis nodig hebt. Het enige wat jij hoeft te doen is een formulier invullen. Wij transformeren die inhoud direct naar een werkende betaalpagina die geoptimaliseerd is voor mobiel, tablet en desktops.

Jij houdt de regie over:

 • Jouw huisstijl. Voeg je logo toe en pas de kleuren aan naar jouw brandkleuren.
 • De betaalmethodes waarmee jouw klanten kunnen betalen. Er zijn maar liefst 19 mogelijkheden.
 • De link van de betaalpagina. Die pas je aan naar jouw wensen.
 • Het aanbieden van opties. Denk aan betalen in termijnen of het kiezen voor een abonnement.
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag een volledige demo van Kennis.shop zien? Vraag de demo hier gratis aan. 

Voordeel 3: er wordt gebruik gemaakt van bewezen marketingtechnieken

Kennis.shop maakt gebruik van bewezen marketingtechnieken waardoor jij jouw omzet moeiteloos verhoogt met 20%. Denk onder andere aan:

 • Werken met kassakoopjes waardoor klanten meerdere producten afrekenen via 2 eenvoudige stappen. De drempel wordt kleiner gemaakt waardoor de kans dat ze kopen groter is.
 • Het wegnemen van onzekerheden door middel van reviews en FAQ’s.
 • Neuromarketing geheimen die verwerkt zijn op jouw betaalpagina waardoor klanten sneller kopen. Zo zie je bijvoorbeeld dat het euroteken wordt weggelaten op de betaalpagina aangezien dit een ‘pijn’ triggert bij jouw klant.

Neuromarketing kennis.shop

Voordeel 4: affiliate tools

Een goed product verkoopt zichzelf nog beter via ambassadeurs. Dat zie je bijvoorbeeld ook bij Kennis.shop zelf. Met hun systeem is het voor jou ook mogelijk om met affiliates te werken.
Jij ziet in één oogopslag welke ambassadeurs het beste presteren en je kunt hen toegang geven tot een eigen dashboard met marketingmateriaal.

Voordeel 5: koppelingen met andere systemen

Als ondernemer wil je dat alles het liefst zoveel mogelijk automatisch verloopt zodat je niet alles handmatig hoeft te doen. Door automatiseringen bespaar je tijd, geld en het is minder foutgevoelig. Kennis.shop is direct te koppelen aan:

 • Moneybird
 • ActiveCampaign
 • Mailblue
 • Mailtribe
 • ConvertKit

Koppelingen met andere systemen zijn ook mogelijk, maar op dit moment moeten ze dan nog aan elkaar gekoppeld worden met Zapier.

Voordeel 6: support in het Nederlands

Kies je voor Kennis.shop PRO dan krijg je er premium support bij. Loop je ergens vast of heb je bepaalde vragen, dan word je in het Nederlands geholpen.

Voordeel 7: er wordt naar feedback geluisterd

Het laatste, maar zeker niet het minste voordeel, is dat er heel erg goed naar feedback wordt geluisterd. Wanneer je bepaalde wensen of ideeën hebt, dan mag je die met hen delen. Ze nemen alle feedback erg serieus en komen ook daadwerkelijk in actie wanneer het nodig is.

 

Nadelen van Kennis.shop

Er zijn een aantal kleine nadelen van Kennis.shop. Wel zo transparant om die natuurlijk ook te delen. 

Nadeel 1: kennis.shop is nog in ontwikkeling

De functionaliteiten van Kennis.shop START zijn 100% voltooid. ☑️

De meeste functies van Kennis.shop PRO zijn al te gebruiken (87%). Nog maar 3 functies te gaan!

Let op: ze zijn continu bezig met de ontwikkelingen, dus deze informatie is mogelijk verouderd wanneer je dit leest. Het voordeel dat Kennis.shop nog in ontwikkeling is, is dat zij heel erg openstaan voor feedback en suggesties. Ook op de huidige functionaliteiten.

Nadeel 2: Stripe i.p.v. Mollie

Kennis.shop is niet te koppelen aan Mollie, maar werkt met Stripe. De kosten zijn grotendeels gelijk, maar het is wel weer een nieuw programma wat je moet instellen. Daarnaast is Stripe niet aan elk boekhoudprogramma te koppelen.

Nadeel 3: weinig design mogelijkheden 

Het is mogelijk om jouw eigen logo en kleuren in te stellen. Ook kun je afbeeldingen toevoegen aan betaalpagina’s, maar daar houdt het wel mee op. Je kunt geen aanpassingen maken in het design van de betaalpagina zelf.

Aan de slag met Kennis.shop

Wil je direct aan de slag met Kennis.shop? Dan is het goed om te weten dat je kunt kiezen uit 2 abonnementen. 

LET OP: t/m 30 april 2024 is er een actieprijs van toepassing en krijg je 50% korting.

  Liever toch eerst een demo kijken? Dat kan hier. 

   

  Wil je er wel direct mee aan de slag gaan, maar heb je niet direct tijd en/of zin om je hierin te verdiepen? Dan help ik je graag.

  Ik kan de inrichting voor je uit handen nemen en de betaalpagina’s voor je klaar zetten. Mocht je over willen stappen van systeem X naar Kennis.shop, dan kan ik je ook daarbij helpen zodat alle koppelingen goed overgezet worden. En jij je er geen zorgen over hoeft te maken.

  Neem hier contact met mij op. 

   

   

   

  * De linkjes die in deze blog worden gedeeld, zijn affiliatelinkjes. Mocht jij besluiten om met Kennis.shop te gaan werken, dan krijg ik hier een kleine vergoeding voor.

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *